25 Ιουν 2023

 Kandahar: Σημείο διαφυγής (Kandahar)

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:50 & 23:00


Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο
Πρωταγωνιστούν :
Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νέγκαμπαν, Αλί Φαζάλ, Μπαχαντόρ Φολάντι, Τράβις Φίμελ, Νίνα Τουσάντ-Γουάιτ

Είδος : Δράση - Περιπέτεια

Διάρκεια 120'

Υπόθεση :
Όταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος.

Εμπνευσμένος από την εργασιακή του εμπειρία στο Αφγανιστάν ως υπάλληλος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Η.Π.Α,
ο σεναριογράφιος της ταινίας Μίτσελ Λα Φόρτιουν, ήθελε να γράψει ένα σενάριο που να αποτυπώνει όσο το δυνατόν πιο προσγειωμένα την πραγματικότητα.
Ακόμα κι αν κάποιος διαφωνεί με τις πολιτικές της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί πως είναι άτομα που πράττουν με άξονα αυτού που θεωρούν ως συμφέρον για την χώρα τους.
Σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας Μπρέντον Μποέγια, ο στόχος επιτυγχάνεται, αφού όπως αναφέρει, «Σε άλλες ταινίες, συνηθίζεται συγκεκριμένοι χαρακτήρες να σκιαγραφούνται ως ανταγωνιστές.
Εδώ όμως, μπορούμε να ταυτιστούμε με τις πράξεις διαφορετικών ανθρώπων για διάφορους λόγους». 

ΤΡΕΪΛΕΡ